1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Microsoft ligt de toekomst van de software in handen van 64-bits processors. Ondermeer het programma Exchange zal in de toekomst alleen draaien op 64-bits processors. Hiervoor zullen dus veel bedrijven hun hardware moeten upgraden, als ze bij willen blijven op softwaregebied.

Dit werd bekendgemaakt op het Microsoft IT forum 2005, wat momenteel in Barcelona plaatsvindt. Naast Exchange zal ook Windows Computer Cluster Server 2003, Windows Server
Longhorn Small Business Server en Centro afhankelijk zijn van een 64-bit processor. Ook zullen er updates voor Windows Vista uitkomen die alleen voor 64-bits processors zullen zijn.

Microsoft vind dat er genoeg redenen zijn om over te stappen naar 64-bits. Zo kan men met 64-bits meer geheugen aanspreken en is er volgens het bedrijf ‘een grotere betrouwbaarheid’. Het bedrijf is ook erg enthousiast over het draaien van 32-bits programma’s op 64-bits processors.

Ook op de desktop wil Microsoft dat 64-bits processors standaard worden. Heeft Windows XP nog enige moeite met het herkennen van 32- of 64-bits processors, dit zal bij Windows Vista verleden tijd zijn. De softwaregigant bouwt in de installer van haar toekomstige besturingssysteem een goede herkenning van de driver in en zal de 64-bits processor volledig benut worden.