1 min

Tags in dit artikel

,

Linuxversprijder Novell heeft meer dan tweehonderd video’s te beschiking gesteld, om Linux-ontwikkelaars op weg te helpen om gebruiksvriendelijkere programma’s voor de Linux-desktop te maken.

Ondanks het enthousiasme van de vrijwilligers die programma’s voor Linux maken, blijft de gebruiksvriendelijkheid van de programma’s een groot probleem voor veel gebruikers. Daarom heeft Novell het Better Desktop Initiative gelanceert. Dit om de Linux-ontwikkelaars te helpen en tevens een onderdeel van het OpenSuse-project, waarmee Novell probeerd de samenwerking met externe Linux-ontwikkelaars probeerd te verbeteren en om de bekendheid van de Linux-producten te vergroten bij het publiek.

Novell heeft een speciale website met meer dan tweehonderd video’s te beschikking gesteld voor het Desktop Initiative. Op de video’s is te zien hoe gebruikers problemen hebben met de gebruikvriendelijkheid van scherminstellingen, dialoogvensters, menu’s en andere gedeeltes van een gebruikersinterface. In de video’s worden verder tip gegeven over hoe de gebruiksvriendelijkheid van de programma’s is te verbeteren.