3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Novell en IBM hebben hun bestaande samenwerking in het promoten van Linux onder hun business partners uitgebreid naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ook in deze regio zullen zij voortaan hun beste Linux channel partners laten profiteren van de wederzijdse partnerprogramma’s. Volgens de nieuwe overeenkomst kunnen business partners en ISV’s die deelnemen aan het Leaders for Linux initiatief van IBM nu gratis meedoen aan het PartnerNet programma van Novell. De beste partners van Novell krijgen op hun beurt toegang tot Leaders for Linux. De combinatie van beide programma’s – Leaders for Linux en PartnerNet – betekent dat in de EMEA-regio het meest uitgebreide Linux partnerprogramma ter wereld is ontstaan.

"Onze klanten zoeken complete oplossingen met servers die zijn geoptimaliseerd voor Linux en diensten op het gebied van software, installatie, maatwerk en ondersteuning", verklaart Henrik Schlegel, IBM’s Vice President Sales voor Business Partners in EMEA. "IBM heet de platinum level Business Partners van Novell van harte welkom in het Leaders for Linux Initiative. Samen kunnen we de totaaloplossingen bieden die de klant van vandaag van ons eist. Novell heeft een van de meest gerespecteerde en uitgebreide mondiale partnerprogramma’s in de technologiesector. Voeg hierbij de vooraanstaande positie van Novell bij de ontwikkeling en ondersteuning van het Linux platform en je hebt een ideale partner voor IBM."

Platinum level solution providers in het PartnerNet programma van Novell kunnen direct profiteren van de voordelen van het Leaders for Linux Initiative van IBM. Die voordelen bestaan uit een volledig betaalde telemarketingcampagne voor het genereren van vraag, ondersteuning van verkoop, marketing en enablement, en toegang tot de meer algemene enablement en marketing support van het IBM PartnerWorld programma. Deelnemers aan Novell PartnerNet krijgen ook 12 maanden de tijd om zich te kwalificeren als Advanced level deelnemer aan IBM PartnerWorld.

IBM Linux for Leaders partners die deelnemen aan het Novell PartnerNet programma genieten een aantal voordelen, waaronder training voor verkopers en technici, een Linux workshop om de Linux verkoopstrategie te formuleren en de belangrijkste business opportunities vast te stellen, alsmede toegang tot Novell software voor trainings- en demonstratiedoeleinden.

"Met onze eersteklas technische ondersteuning en support voor ontwikkelaars, account management, trainingen, tools en programma’s voor vergroting van de winstmarge, profiteren IBM Leaders for Linux via het Novell PartnerNet programma direct van een klant en klaar partnerstelsel dat hun bedrijf aan nieuwe omzet helpt", zegt Ladd Timpson, verantwoordelijk voor de wereldwijde channel marketing van Novell. "Deze samenwerking met IBM zal de wereldmarkt voor Linux sterk vergroten en onze partners en hun klanten ondersteuning op hoog niveau bezorgen."

"Door samen te werken met IBM kan Novell de Leaders for Linux in EMEA nu de tools aanbieden die zij nodige hebben om hun klanten complete oplossingen aan te kunnen bieden", zegt Petra Heinrich, Vice President Partner Sales and Services voor Novell EMEA. "Dit initiatief levert de breedste reeks voordelen op die er voor Linux partners bestaan. Het plaatst Novell en IBM vooraan in de kopgroep van Linux-gerichte bedrijven."