min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De heren bij techPowerUp.com hebben een handleiding gepubliceerd om een ATi Radeon X800 GTO of GTO2 om te bouwen naar een Radeon X850 XT. Dit betekent een gratis performance winst van 30%.

techPowerUp! heeft een manier gevonden om een viertal pixel pipelines te unlocken op bepaalde Radeon X800 GTO en GTO2 kaarten van Connect3D en Sapphire. Hiermee komt de performance van de kaart op het niveau van een Radeon X850 XT. Dit betekent een performance winst van 30% in de meeste benchmarks.

De mod is relatief simpel, er hoeft hardwarematig niks gedaan te worden. De pipelines zijn te unlocken met een speciaal BIOS en een aantal tooltjes. Ook dient de snelheid van de kaart opgevoerd te worden, maar dit levert geen problemen op volgens de website. Zo kon techPowerUp! de kaart overklokken van de standaard snelheden (core: 400 Mhz, geheugen: 490 Mhz) naar de snelheden van een X850 XT PE (core: 540 Mhz, geheugen: 590 Mhz). Hoewel duidelijk wordt aangegeven dat niet elke kaart zo ver zal kunnen komen, claimt men wel dat het X850 XT niveau wel met alle kaarten gehaald kan worden.

Zoals je ziet liegen de 3DMark 2005 scores er niet om: met een stijging van 1685 punten is deze mod interessant voor eigenaren van de X800 GTO en GTO2 kaarten. Het enige nadeel is dat je een vrij specifieke kaart in je bezit dient te hebben als je deze mod wilt uitvoeren. Alleen de Sapphire GTO2 en de Connect3D GTO kaarten kunnen gemod worden. Bij de Sapphire kaarten is succes gegarandeerd, terwijl dit bij Connect3D wat minder zeker is. Voornamelijk door het gebruik van trager 2,0 ns geheugen, en het feit dat de Connect3D kaarten de R423 core gebruiken t.o.v. R480 die Sapphire gebruikt.