1 min

Tags in dit artikel

, ,

Als de Europese Unie volgende maand gaat beginnen met het accepteren van aanvragen voor .eu domeinen, zullen de Zwitsers geen aanvragen kunnen doen.

Alhoewel het land midden in Europa ligt, kunnen bedrijven uit het land geen aanvraag doen voor een .eu domein. De reden daarvoor is eigenlijk heel eenvoudig, want alleen lidstaten van de Europese Unie komen in aanmerking voor een dergelijk domein. Zwitserland is echter geen lid van de EU.

Er zijn wel twee Zwitserse internetbedrijven die .eu domeinen mogen verkopen en Beat Fehr werkt bij een van deze bedrijven. Hij vreest dat domeinkapers domeinen zullen registreren die namen van bekende Zwitserse bedrijven bevatten. Zo verwacht hij dat de adressen nestle.eu en swatch.eu gauw vergeven zulen zijn.

Fehr vindt daarom dat de domeinen aan alle Europese landen moeten kunnen worden toegekend. De verwachting is echter dat dit niet gaat gebeuren. De Swiss Federal Communications Commission heeft al met de EU gesproken over een dergelijke regeling, maar heeft tot nog toe bot gevangen.

Behalve Zwitserland, zullen ook inwoners en bedrijven uit IJsland, Liechtenstein en Noorwegen geen .eu domein aanvragen, want ook deze landen zijn geen lid van de EU.