Microsoft heeft in haar haast om de Xbox 360 kiosks bij de winkels te bezorgen vergeten om de bijbehorende demodiscs te beveiligen. Een groep hackers heeft de discs weten te kraken, waardoor een aantal games zonder modchip is te spelen op de Xbox 360.

De mededeling van de hackergroep Team Pi is een nieuwe klap in het gezicht van Microsoft, na de melding gisteren van een hackergroep, dat de eerste modchip voor de console bijna klaar zou zijn.

De demodiscs, waarop diverse informatie zoals games, trailers en ander informatie staat zijn door Microsoft niet voorzien van een digitale handtekening en een kopieerbeveiliging.
Uiteraard is de groep hackers afhankelijk van de uitgebracht demodiscs, waardoor de groep alleen de spellen Call of Duty 2, King Kong, Hexic en Kameo heeft weten te kraken.

De groep heeft de disc ook als ISO bestand beschikbaar gemaakt. Een demodisc bevat natuurlijk niet de volledige game, maar dat is ook niet het probleem voor Microsoft. Volgens Team Pi zijn de mogelijkheden met de demodisc eindeloos, omdat de demodisc omgebouwd kan worden zodat andere spellen ook zonder beveiliging afgespeeld kunnen worden.
De groep roept alle medehackers dan ook op om met de disc aan de slag te gaan, waardoor we hierover voorlopig nog niet het laatste gehoord hebben.

Het is overigens nog maar de vraag of de hackers hun beweringen ook daadwerkelijk waar kunnen maken. Voor de originele Xbox kwamen er ook diverse, zogenaamde, DVD-R booting XBE’s op de markt en die hebben niet bijgedragen aan het hacken van Xbox spellen.
Hackers zullen daarnaast nog steeds een flinke klus gaan hebben aan het kraken van de normale spellen, want die zijn uiteraard wel goed beveiligd en voorzien van digitale handtekeningen. De demodiscs zullen hackers dus wellicht wat meer inzicht geven in de beveiliging van de Xbox 360, maar het blijft een hele klus, laat staan dat het een illegale klus is.

Wij bedanken FoX`Hound voor het insturen van deze tip!