1 min

Tags in dit artikel

, ,

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn mensen die veel internetten niet eenzaam en alleen. Sterker nog, een onderzoek wees uit dat internet en e-mail de banden tussen mensen versterkt.

De Pew Internet & American Life Project, een non-profit organisatie, heeft hier onlangs onderzoek naar gedaan. Het onderzoek ging over de invloeden van internet op alle aspecten van het sociaal leven van mensen. De uitkomst gaat echter in tegen wat de meeste mensen denken. Internetgebruik en e-mail zorgt voor betere sociale contacten. Internet zorgt er ook voor dat men meer en betere sociale contacten kan onderhouden en ook over grotere afstanden.

“Hoe groter en wijdverspreider het sociale netwerk van een persoon wordt, des te belangrijker wordt e-mail”, zegt Jeffrey Boase, een socioloog verbonden aan de Universiteit van Toronto en mede-onderzoeker. “Je kunt niet tegelijk met al je vrienden bellen of bij al je vrienden op bezoek gaan, maar je kan ze wel allemaal een cc-tje sturen.”

Ook wordt internet gebruikt om research te doen voordat men een belangrijke beslissing neemt. Uit het onderzoek is gebleken dat 45 procent van de internetgebruikers dit doet.