De eerste groep mensen heeft eind vorige week het cursusgedeelte van het Speurders Professionals opleidingstraject voltooid. Het opleidingstraject bestaat uit een cursus en een coachingperiode, waarmee Nederlanders die hun geld willen verdienen met handel via Internet door de advertentiesite Speurders.nl worden ondersteund.

Speurders.nl directeur Michiel van der Meer: "Steeds meer mensen ontdekken hobby-gewijs dat handelen via Internet lucratief kan zijn. Met het Speurders Professionals concept helpen wij hen van hun hobby hun beroep te maken."

Eerste Pilot
In Europa verkrijgen ongeveer 90.000 mensen minstens driekwart van hun inkomen door te handelen op de veilingsite Ebay. Een en ander bleek gisteren uit een studie die de Amerikaanse veilingsite liet uitvoeren door onderzoeksbureau AC Nielsen International Research.

Speurders.nl heeft zich reeds in een eerder stadium gerealiseerd dat voor veel particulieren in Nederland ook een boterham te verdienen valt met internet, maar dat het ontbreekt aan ondersteuning vanuit de verschillende Nederlandse advertentie- en veilingsites zelf. Daarom startte Speurders.nl begin 2005 als eerste advertentiesite met een pilot voor een opleidingstraject tot professionele Internethandelaar. Die bleek succesvol: van de tien deelnemers verdienen momenteel vijf mensen een meer dan een modaal inkomen (meer dan 1.500 euro netto per maand).

Cursus
Vanaf eind 2006 hebben mensen zich via de website www.speurders.nl kunnen inschrijven voor het Speurders Professionals traject. Vorige week is dus de eerste officiële Speurders Professionals cursusperiode voltooid. Tijdens de cursus krijgen aankomende Speurders Professionals alle ins en outs te leren van het verkopen op Speurders.nl.

Niet alleen de website, maar ook wetgeving betreffende het verkopen van spullen, het bijhouden van een boekhouding, het fotograferen van spullen, het schrijven van advertentieteksten en marketing komen aan bod. Na de cursus starten de Professionals meteen met hun internethandel. Gedurende één jaar worden ze daar door Speurders.nl intensief bij gecoached en worden er driemaandelijks kwartaalbijeenkomsten georganiseerd. Het Speurders Professionals Opleidingstraject start meerdere keren per jaar; mensen kunnen zich gedurende het hele jaar inschrijven.

Lees meer