1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

21 studenten van een middelbare school in Californië zijn geschorst, omdat ze betrokken zouden zijn bij het bedreigen van een klasgenoot op een MySpace.com website.

Eén van de kinderen had een groep aangemaakt op MySpace met de naam "I hate" gevolgd door de naam van de klasgenoot. Op de website plaatste hij vervolgens bedreigingen met een antisemitische ondertoon.
Vervolgens nodigde hij zijn klasgenootjes uit om ook op de site te kijken. De link die hij naar hen verstuurde linkte naar een pagina waarop gevraagd werd, wie van de bezoekers de klasgenoot duizend keer met een shotgun in het hoofd wilde schieten.

Het is niet geheel duidelijk of het daarbij gebleven is, of dat de auteur van de berichten later nog zijn berichten wijzigde, maar voor de school was er genoeg reden om de kinderen te schorsen. De maker van de website is tevens aangegeven bij de politie en de school wil hem van school sturen.

De school gaf aan dat het begaan was met de andere leerlingen en dat het uit oogpunt van veiligheid alle kinderen die de website gezien hadden daarom ook geschorst heeft. Een aantal ouders vroeg zich echter hardop af of de school buiten haar grenzen is getreden met de actie, door studenten te straffen voor zaken die ze uitgevoerd hebben na schooltijd en op computers thuis.