Toen iTunes drie jaar geleden haar virtuele deuren opende gingen de platenfirma´s akkoord met een prijs van 99 dollarcent per nummer. Nu wil de muziekindustrie deze prijs verhogen.

iTunes heeft sinds de lancering wereldwijd al meer dan één miljard nummers verkocht. Daarmee kan het zich de grootste verdeler van online muziek noemen. Edgar Bronfman Jr., directeur bij Warner Bross zegt dat de algemene prijs niet verantwoord is. Voor bekende artiesten zou veel geld moeten gevraagd worden, voor onbekende weinig.

De muziekindustrie heeft al een tijdje laten merken niet blij te zijn met de prijzen van iTunes. Men wou zelfs een deel van de opbrengst van de iPod. Volgens Steve Jobs, baas van Apple verdient men meer per nummer via iTunes dan via de klassieke weg. Via de muziekwinkel verdienen de platenmaatschappijen 70 cent per nummer.

Binnenkort loopt het contract van Apple ten einde. Op dat moment willen de platenfirma´s ingrijpen en een hogere prijs vastleggen bij een verlenging van het contract. Vraag is of de verkoop van de nummers hier onder zal lijden.