min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple en vier grote platenlabels hebben hun huidige iTunes contract vernieuwd, waardoor de nummers van deze maatschappijen voorlopig voor 99 cent per nummer beschikbaar blijven.

Apple laat in een verklaring weten dat het de contracten vernieuwd heeft en dat het zeer blij is met het feit dat het via iTunes meer dan drie miljoen nummers voor 99 cent kan blijven aanbieden. De vier muzieklabels Universal, Warner Music Group, EMI en Sony BMG, hadden eerder al hun toestemming gegeven aan de nieuwe contracten.

Die toestemming was er in eerder stadium van de onderhandelingen echter niet, want destijds wilden de labels eigenlijk een hogere prijs rekenen voor muziek van bekende artiesten en de prijs van muziek van onbekende artiesten verlagen.

De platenlabels lijken echter teruggekomen te zijn op dit idee en dus blijft de prijs van alle nummers 99 cent. Dat betekent voor Apple dat het het voortdurende succes van haar muziekservice weer in eigen handen heeft. Sinds 2003 is iTunes uitgegroeid tot de absolute marktleider op het gebied van online muziekverkoop, de service levert ongeveer 80 procent van alle legaal gedownloade muziek.