Windows Insiders opgelet: eerste onstabiele builds Redstone 5 komen eraan

Windows Insiders opgelet: eerste onstabiele builds Redstone 5 komen eraan

Mocht je deel uitmaken van het Windows Insider-programma, maar enkel stabiele builds willen draaien, dan is het tijd om op te letten. Microsoft zal namelijk binnenkort beginnen met de uitrol van de eerste echte builds van Redstone 5, die nog niet stabiel zijn, maar wel klaar om te testen.

Microsofts Dona Sarkar, die verantwoordelijk is voor het Windows Insiders-programma, laat op Twitter weten dat mensen die geen Redstone 5-builds willen ontvangen, moeten wisselen naar het Release Preview-programma. Zowel de Windows Insider Fast Ring en Slow Ring Insiders zullen namelijk op korte termijn de eerste Redstone 5-builds krijgen.

Stabiel en onstabiel

Als je onderdeel uitmaakt van het Slow of Fast Ring-programma, maar direct eruit stapt, zal je systeem enkel de stabiele Windows-updates ophalen. Die komen elke maand uit, maar brengen dus niet de nieuwe functies met zich mee die bijvoorbeeld Redstone 5 wel krijgt. Maar waar Redstone 5 instabiel is, zijn de maandelijkse updates geschikt voor bredere uitrol.

Als je overstapt naar de Release Preview-ring, krijg je de komende vier of vijf maanden stabiele nieuwe versies van de Windows 10 April 2018 Update. Pas zodra Redstone 5 praktisch klaar is voor release, komen daar de eerste builds van naar de Release Preview-gebruikers.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de Slow en Fast Rings hun eerste Redstone 5-build krijgen. Dona Sarkar maakte dat nog niet bekend op haar Twitter-account, maar stelt wel dat het moment met rasse schreden dichterbij komt. Mocht je overigens onderdeel uitmaken van het Skip Ahead-programma, dan heb je natuurlijk al een Redstone 5-build op je apparaat.