1 min

Tags in dit artikel

,

Speluitgever Electronic Arts heeft eind vorige week een nieuwe telg in de populaire RTS serie Command & Conquer aangekondigd. In deel 3 kunnen spelers wederom strijd leveren in de huid van de GDI en de NOD facties.

EA zag zich genoodzaakt tot het bekendmaken van de opvolger, nadat er screenshots waren gelekt naar diverse sites en gamemagazines.


Goed, terug naar het spel. We bevinden ons in het jaar 2047 en het Tiberium verspreidt zichzelf nog steeds in een razendsnel tempo over de aarde. Het Global Defence Initiative (GDI), probeert deze groei in te dammen, maar stuit daarbij op de tegenstand van de gevaarlijk gek Kane, die met zijn Brotherhood of NOD de wereld aan zijn voeten wil krijgen.

Alhoewel EA trouw zal blijven aan het isometrische standpunt uit de vorige delen, wordt er wel hard gewerkt aan allerhande innovatieve spelelementen. Behalve gelikte graphics zal er ook een zeer diepgaande singleplayercampagne aanwezig zijn. Verschillende eenheden kunnen gecombineerd worden, er kunnen mobiele basissen gebouwd worden en uiteraard zijn ook de beruchte Ion Storms weer terug.

Ook aan de multiplayersectie zal veel aandacht geschonken worden. Zo is er nu direct ondersteuning voor voice-over IP, is er geintegreerde clan ondersteuning en is er een spectator mode, waarbij mensen naar oorlogen van anderen kunnen kijken.
Het spel gaat voorlopig schuil onder de werknaam Command & Conquer 3 Tiberium Wars en staat op de planning voor ergens in 2007.