Microsoft brengt nieuwe Azure-instances voor grote applicaties uit

Microsoft brengt nieuwe Azure-instances voor grote applicaties uit

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het met nieuwe Azure cloud-instances komt voor grote, veeleisende analytische toepassingen. Die gebruiken veel geheugen om de data op te slaan die ze verwerken en daar speelt het bedrijf nu op in. Dat kondigt Microsoft Azure vicepresident Corey Sanders aan in een blogpost.

De update richt zich op de M-lijn van virtuele machines. Microsoft breidt de productlijn uit met nieuwe instances die tot 12 terabyte aan werkgeheugen bieden. Er is geen andere publieke clouddienst die zoveel geheugen aanbiedt. Tegelijk brengt Microsoft de minimale hoeveelheid geheugen van Azure ook terug.

De nieuwe opties

Er zijn vier nieuwe opties aangekondigd door Microsoft, waarbij de grootste de eerdergenoemde virtuele machine met 12 terabyte is. Die maakt niet alleen meer mogelijk als het aankomt op virtualisering in de cloud, maar verbetert volgens Microsoft ook de prestaties van SAP HANA. Deze nieuwe opties werkt overigens met Intel Xeon Scalable-processoren.

Verder is er een nieuw instapniveau. Het gaat om een dienst met een minimaal geheugen van 192 gigabyte, dat tot maximaal 4 terabyte uitgebreid kan worden. Er zijn daarin tien keuzes, die snel toegepast kunnen worden. Microsoft stelt dat, met gebruik van Azure ARM-scripts, complete SAP HANA-omgevingen binnen luttele minuten uitgerold kunnen worden bij deze dienst.

Dan zijn er nog niet SAP HANA TDlv5-configuraties voor SAP HANA in Azure Large Instances met geheugengrootten van 6 TB, 12 TB en 18 TB. Dat breidt de SAP HANA-opties uit met vijftien verschillende instances. Tot slot zijn er nog nieuwe standaard-SSD’s, die geoptimaliseerd zijn voor tests en entry-level workloads. Dat zijn volgens Microsoft de goedkoopste nieuwe mogelijkheden en bieden een maximale output van 60 megabits per seconde.