1 min

Tags in dit artikel

De Belgische veilingsite voor verzamelaars delcampe.be laat zijn bezoekers van 8 tot 21 mei bieden op 3 bezittingen van het Belgische koningshuis. Verzamelaars en liefhebbers kunnen bieden vanaf 0,01 Euro.

Het eerste object dat onder de hamer gaat is een diplomatiek paspoort van het Koninkrijk België, afgeleverd aan Groothertigin Joséphine Charlotte van Luxemburg, toen Prinses van België. Het bevat 29 bladzijden, waarvan 3 met visum van de bezochte landen.

Het tweede object betreft eveneens een diplomatiek paspoort van het Koninkrijk België, ditmaal afgeleverd op 21 februari 1951 aan Koning Boudewijn, toen Kroonprins van België. Het bevat 29 bladzijden, waarvan 7 met visum van de bezochte landen.

Als derde en laatste object wordt aangeboden een schoolrapport van het College van Genève, met het verloop van het schooljaar 1949-1950 van de Prins van Luik, Albert (onze huidige Koning Albert II). Het bevat 32 bladzijden en werd meermaals getekend en geparafeerd door Koning Leopold III op de plaatsen "Handtekening van de ouders"