Need for Speed Carbon deze herfst in de winkels

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat Need for Speed™ Carbon in ontwikkeling is en in november dit jaar nog wordt uitgebracht. Het spel luidt de volgende generatie adrenaline-pompende straatraces in. Gamers worden uitgedaagd tot het uiterste te gaan en hun rijvaardigheden te testen op de verraderlijke wegen in de canyons van de VS.

Need for Speed Carbon deze herfst in de winkels"We zijn er trots op dat we een nieuwe draai hebben weten te geven aan Need for Speed, waardoor het spel vernieuwende en verrassende trends in de autocultuur blijft weerspiegelen. Het racen in canyons is een ware rijvaardigheidstest en we vinden het een fantastisch uitgangspunt voor race-game", aldus Larry LaPierre, uitvoerend producent van de game.

Het spel begint in de stad maar verplaatst zich al snel naar de canyons. Samen met je team race je in een complete oorlog om de stad te veroveren. Het is de bedoeling dat je de wijken van je tegenstanders overneemt. Met een snel groeiende politiemacht op de hielen verplaatst de strijd zich uiteindelijk naar Carbon Canyon, waar je je territorium en reputatie bij elke gevaarlijke bocht kunt verspelen. Dankzij de revolutionaire Autosculpt-technologie in Need for Speed Carbon kun je de verschillende wagens maximaal customizen en tweaken, wat heel wat gamers zal bekoren.

Need for Speed Carbon wordt uitgebracht voor Xbox 360, PlayStation 3 , de Nintendo Wii, en verder voor PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Nintendo DS, Game Boy Advance, PSP, PC en mobiel. Vraag is of het spel op alle platformen sterk zal staan en of het spel de vorige in de reeks zal overtreffen.

Bron:EA perbericht