1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo heeft laten weten dat het in de Wii versie van de nieuwe Zelda: Twilight Princess toch mogelijk zal zijn om de Wiimote als zwaard te gebruiken. Daarmee komt het bedrijf terug op een eerder besluit.

Nintendo liet op de E3 van dit jaar al zien dat de Wiimote enorm veel mogelijkheden heeft, maar tot teleurstelling van velen werden die mogelijkheden in de nieuwe Zelda niet gebruikt. Op de E3 moest namelijk de B-knop gebruikt worden om met het zwaard van Link te slaan. Nintendo liet destijds weten dat die keuze gemaakt was, omdat spelers mogelijk te moe zouden worden door steeds maar weer met het zwaard te moeten slaan.

Shigeru Miyamoto van Nintendo liet echter in een interview met Nintendo Dream weten dat het zwaaien met de Wiimote toch interessanter is dan het gebruik van de B-toets. Ook het afschieten van de pijl met de boog is iets veranderd. Op de E3 moest de speler nog de Wiimote richten op het doel en de pijl afschieten met de D-pad, maar sinds de B-knop nu vrij is, wordt die knop gebruikt voor het afschieten van de boog.

Niet duidelijk is of de Wii spelers kunnen kiezen uit het oude en nieuwe besturingsschema. Miyamoto liet wel weten dat de Gamecube en de Wii versie allebei zeer goed zullen zijn, maar dat hij zelf de voorkeur geeft aan de Wii versie.