1 min

Tags in dit artikel

, ,

America Online (AOL) heeft vandaag een nieuwe online muziekwinkel geopend. De muziekwinkel, waar een abonnement op genomen moet worden, heeft ongeveeer 2,5 miljoen liedjes en video’s in haar database.

De nieuwe dienst genaamd AOL Music Now is per direct beschikbaar en is onderdeel van het plan van moedermaatschappij Time Warner om AOL beter beschikbaar te maken voor iedereen, want tot voorkort waren de meeste services op de site alleen beschikbaar voor abonnee’s van het bedrijf. Met de nieuwe diensten hoopt AOL meer bezoekers te kunnen trekken en uiteindelijk de hoofdmoot van haar inkomsten uit online advertenties te kunnen halen. De nieuwe dienst is niet door AOL zelf ontwikkeld, het bedrijf kocht het afgelopen november van het bedrijf Circuit City.

Voor de service hoeft geen aparte applicatie gedownload te worden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Apple’s iTunes service. De muziek op de site is echter niet compatible met de iPod, maar wel met PlayforSure apparaten.
Een abonnement op AOL Music Now kost tien tot vijftien dollar per maand, ook is het mogelijk om voor 4,95 dollar per maand XM satellietradio te ontvangen.