1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door een kritiek lek in MySpace was het maanden lang mogelijk dat gebruikers toegang konden krijgen tot privéprofielen van andere gebruikers. Door het lek konden ook privéberichten zomaar gelezen worden.

De bug is maandenlang onopgemerkt gebleven, hoe dit komt is nog onduidelijk, maar het lek is volgens MySpace nu gedicht. Volgens hackers is het met een speciale code nog steeds mogelijk om toegang te krijgen tot de profielen.
Jongeren maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van sociale netwerksites, dat jongeren beschermd moeten worden is dus een feit. MySpace wil het daarom ook moeilijk maken om berichten te verzenden naar mensen onder de zestien. Een heel belangrijke maatregel was dus het privéprofiel.

Gebruikers onder de zestien hebben geen keuze, en hebben verplicht een privéprofiel, dat brengt extra veiligheid met zich mee. MySpace heeft vooral jonge gebruikers in haar ledenlijst. Op de website kan je een profiel aanmaken, een weblog beheren of foto’s delen met andere mensen. Behoorlijk wat onderdelen met een stukje privacy, waardoor een goede beveiliging onontbeerlijk is.