min

Tags in dit artikel

, , ,

Ontwikkelaar Neversoft heeft bekend gemaakt dat Tony Hawk’s Project 8 voor de PS3 niet online zal kunnen gespeeld worden. Dit is wederom een klap voor Sony omdat Tony Hawk’s Project 8 toch als een van de grote launch titels beschouwd wordt voor de PS3

Neversoft is al langer bekend bij Sony, zo was het bedrijf de eerste ontwikkelaar die een game, Tony Hawk’s Pro Skater 3, ontwikkelde die online speelbaar was op de PlayStation 2. Bij de huidige generatie consoles (Xbox, Gamecube en PS2) begon het online gamen stilletjes aan zijn intrede te doen, vooral Xbox scoorde hier goed in. Maar nu met de next-generation consoles is online spelen een belangrijk aspect geworden. Je next-generation console kan pas volledig tot zijn recht komen als er verbinding kan gemaakt worden met het internet. Het is dan ook niet verbazend dat Nintendo en Sony hun online service gratis gemaakt hebben.

Echter zal Neversoft niet in staat zijn om een onlinefunctie in de nieuwe Tony Hawk voor de PS3 te implementeren omdat zij hun developmentkit nog maar onlangs ontvangen hebben. Ook zou de ontwikkelaar nog niet alle software libraries ontvangen hebben en heeft dan ook geen flauw idee hoe het online gebeuren zal werken op de PS3.

De Xbox 360 versie van deze game daarentegen zal met maximaal 8 spelers online kunnen gespeeld worden en zal ook gebruik maken van enkele bijkomstige services van Xbox Live.