Aan de hand van patenten kon men enkele weken geleden al vermoeden dat de PlayStation 3 controller de naam Sixaxis zou gaan dragen, dit is nu officieel bevestigd door Sony.

Zoals getoond op E3 2006 zal de PS3 controller in staat zijn om aan de hand van tilt-sensoren beweging waar te nemen bij zowel draaibewegingen als plotse verplaatsing naar een bepaalde richting. Het kan vergeleken worden met de Wiimote zonder de aanwijsfunctie. In Japan zal deze controller apart verkocht worden voor 5.000 Yen vanaf 11 november. Omgerekend met de huidige wisselkoers komt dit neer op een 33 Euro.

Op diezelfde datum zal in Japan ook de memory card reader voor de PS3 in de schappen liggen. Deze stelt je in staat om savegames van PS2 spellen te kopiëren naar de harde schijf van de PS3. Dit apparaatje zal 1.500 Yen gaan kosten, of omgerekend ongeveer 10 Euro.

Ten slotte is er ook nog de afstandsbediening voor de PS3, echter zal deze slechts een maand na de launch van de PlayStation 3 op de markt gebracht worden (7 december). Deze afstandsbediening is uiteraard bedoeld voor het kijken van Blu-Ray films, en oordelend aan het aantal knopjes, zijn er heel wat mogelijkheden mee.