Meer informatie over PlayStation Move bekend

De PlayStation motion controller heeft al verschillende namen gehad, geen van die namen werd echter officieel bevestigd. Zo is de controller al de PlayStation Arc genoemd en de PlayStation Gem. Sony deed recentelijk uit de doeken dat de officiële naam van de controller de PlayStation Move is.
Meer informatie over PlayStation Move bekend
Enkele uren voor de persconferentie van Sony op de Game Developers Conference gingen de geruchten over de naam al rond. Dat kon het enthousiasme dat van de Sony-presentatie afstraalde natuurlijk niet drukken.

Het PlayStation Move-gedeelte van de presentatie werd gedaan door Sony’s Peter Dille. Hij zei onder andere: "Voorgaande apparaten met bewegingssensoren werden gebruikt als de cursor van een muis, die van ons wordt een verlenging van je lichaam. We zien het als de lancering van een virtueel platform."

Niet alleen de naam van het apparaat werd bekend gemaakt, ook de manier waarop hij in de winkels komt te liggen. Je kan de PlayStation Move namelijk in drie vormen bemachtigen, namelijk als bundel met de PlayStation 3 en PlayStation Eye, voor een nog onbekende prijs. Daarnaast kan je hem ook apart kopen en met de PlayStation Eye. De prijs van de bundel met de PlayStation Eye is onder de 100 dollar volgens Sony. De PlayStation Move komt vanaf de aankomende herfst in de winkels te liggen.

Meer informatie over PlayStation Move bekend

Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America, maakte in een interview met VG247 bekend dat er meer dan 20 first-party spellen gepland staan voor de PlayStation Move voor dit fiscale jaar. Ook maakte hij bekend dat er 36 third-party bedrijven bezig zijn met de PlayStation Move.

Tijdens de presentatie werden er ook enkele demo’s getoond van spellen die met de PlayStation Move werken. Onder andere LittleBigPlanet, EyePet en enkele sportspellen werden getoond als live demo. Tijdens een demo van SOCOM 4 werd ook de ‘nunchuck’ getoond. Eerder deze week waren hierover al geruchten te vinden en deze is nu dus ook officieel naar buiten gekomen.

Meer informatie over PlayStation Move bekend

Bron:Kotaku