1 min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft haar excuses aangeboden nadat ze een virus voor Windows meeleverde op de iPod Video. Het virus RavMonE.exe baande zich een weg naar een klein aantal Windows gebruikers.

Volgens antivirusbedrijven die het virus Win32.RJump.a and Troj/Bdoor-DIJ doopten kunnen bij infectie door het virus ongewenste gebruikers de computer binnendringen. Na de installatie gaat het trojaanse paard op zoek naar externe sites om daar enkele statistieken door te geven. Volgens Sophos zouden alle anti-virus programma’s het virus kunnen opsporen en verwijderen.

"Tot nog toe hebben we minder dan 25 meldingen binnengekregen van gebruikers die kampen met infecties. De iPod Nano, iPod Shuffle en Mac OS X zijn onkwetsbaar en alle Video iPods die we nu verschepen zijn virusvrij", aldus Apple in een verklaring op de support site.

Apple maakte van de gelegenheid gebruik om kritiek op het Windows besturingssysteem te uiten omdat het niet genoeg zou doen tegen malware-infecties. Windows- iPod-gebruikers kunnen op de site van Apple terecht. Desinfectie kan gebeuren via Windows Live Care.