2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vanaf 22 november is het zover, dan kunnen Xbox 360 eigenaren via Xbox Live Marketplace films en televisieshows downloaden, huren en afspelen. Beelden zullen zowel in standard definition als high definition worden aangeboden.

Voorlopig zullen alleen Amerikanen kunnen genieten van de nieuwe mogelijkheid van Marketplace, maar andere continenten zullen uiteraard snel volgen. De nieuwe filmdienst is een directe concurrent voor Apple’s iTunes, dat sinds enige tijd ook videobeelden te koop aanbiedt.

Microsoft heeft met een groot aantal bedrijven overeenkomsten gesloten. Vanaf 22 november zullen daardoor diverse films en series beschikbaar zijn, waaronder de films Batman Forever, V for Vendetta, The Nine, Mission: Impossible III, Nacho Libre, Jackass: The Movie en series als South Park, SpongeBob SquarePants, CSI en Survivor. De meeste series zullen een dag na de televisiepremiere al op Marketplace staan. Ook zullen er NASCAR races en vechtwedstrijden te downloaden zijn. In de loop van de tijd zal Microsoft meer films en andere videobeelden toevoegen.

Microsoft zal voor de series en de films een apart systeem hanteren wat betreft het afspelen. Zo wordt een film na aankoop op de harde schijf van de Xbox 360 geplaatst. Zodra de film afgespeelt wordt, heeft de koper nog 24 uur om de film te bekijken, daarna is deze niet meer af te spelen. Tv-series worden na aankoop wel eigendom van de koper, aangekochte series kunnen na aankoop zonder bijkomende kosten op elke Xbox 360 gedownload worden. Microsoft heeft nog niet laten wat de films en series gaan kosten, maar wilde wel kwijt dat de prijzen marktconform zullen zijn.

Voorlopig zullen de gedownloade films en series niet vanaf de harde schijf naar de pc of een ander apparaat te kopiëren zijn, maar Microsoft bekijkt wel de mogelijkheden om dit later te veranderen.