2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft op de CES 2007 in Las Vegas laten weten dat het met behulp van een aantal partners binnenkort televisie via het internet aan zal gaan bieden op de Xbox 360.

Microsoft liet bij monde van Entertainment and Devices Division President Robbie Bach weten dat het Microsoft serieus is als het gaat om het positioneren van de Xbox 360 als multimediacentrum van de woonkamer. Nadat het bedrijf eerder een videodownloadservice begon op Xbox Live Marketplace, kunnen Xbox 360 eigenaren binnenkort genieten van live televisie via IPTV.

Dat betekent niet dat je Xbox simpelweg tot digitale ontvanger wordt omgevormd, het zal namelijk mogelijk zijn om tijdens een televisieprogramma te chatten met Xbox Live Friends, of een programma op de harde schijf op te nemen terwijl je een spel speelt. Zoals gezegd zal Microsoft gaan samenwerken met televisiebedrijven en dus niet zelf content gaan aanbieden. Bedrijven die televisie willen gaan aanbieden moeten gebruik maken van de Microsoft IPTV software, AT&T maakt reeds gebruik van deze software en zal dus waarschijnlijk ook deel gaan nemen aan deze nieuwe service van Microsoft. Microsoft zelf liet weten dat de service momenteel getest wordt bij een zestiental mediabedrijven.

Verwachting is dat de service rond juli 2007 beschikbaar zal worden, maar de exacte details hierover zijn nog niet bekend. Wel lijkt de aankondiging van IPTV het gerucht over de komst van een nieuwe Xbox 360 versie te bevestigen. De nieuwe versie zou een hardeschijf van 120GB bevatten, naast een HDMI aansluiting. Deze twee componenten komen uiteraard zeer van pas bij het opnemen en afspelen van HD IPTV.