2min

SAP Ariba en American Express hebben aangekondigd een samenwerking te starten, waarmee ze kopers en leveranciers nieuwe betalings- en financieringsopties willen bieden in het Ariba Network. De samenwerking moet onder meer betere zichtbaarheid en controle en verbeterde beveiliging bieden. 

American Express gaat Ariba Network API’s gebruiken om zijn virtuele Card-mogelijkheden beschikbaar te maken binnenin het SAP Ariba-proces en -platform. Daarmee moeten naadloze commercie, veilige betalingen en eenvoudige afstemming tussen bedrijven geboden worden op een enkel platform.

Met de nieuwe integratie – die later dit jaar beschikbaar wordt – krijgen bedrijven de kans om hun bestaande American Express Corporate Cards te gebruiken om virtuele Card-betalingen te genereren. Op die manier moet het voor klanten eenvoudiger worden om te beginnen, zonder dat ze een apart account moeten opzetten en onderhouden.

Voordelen

Gebruikers krijgen met de virtuele kaart ook meer controle, omdat ze de optie hebben om het bedrag en de timing van iedere betaling in te stellen. Dit kan door een token-gebaseerde virtuele toegang en gebruikerscontroles. Verder hebben gebruikers volgens de twee bedrijven verbeterd werkkapitaal om de geldconversiecycli te beheren, en betere afstemming door de grotere zichtbaarheid van de betaalstatus en verbeteringen van gegevens.

Ook komt het systeem met voordelen voor bedrijven. Zo zouden ze sneller betaald worden vanwege het naadloze proces voor kopers. Ook zijn er verbeterde collecties met minder risico op fraude, vanwege de token-gebaseerde virtuele toegangscontroles. En de afstemming moet verbeterd worden via gedetailleerde overmakingsinformatie van de virtuele kaart.

“We zoeken constant naar manieren voor onze klanten om op een eenvoudige, intuïtieve en geïntegreerde manier zaken te doen”, aldus E-Bai Koo, executive vice president van Global Commercial Services bij American Express. “Aangezien ruim de helft van de grootste wereldwijde klanten van American Express al SAP Ariba gebruikt om hun uitgaven te beheren, heeft deze samenwerking de mogelijkheid om significante waarde te bieden voor onze gezamenlijke klanten.”