1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een 15-jarige Australiër is erin geslaagd 200 clips van YouTube te laten verwijderen door zich voor te doen als een vertegenwoordiger van de mediagigant Australian Broadcasting Corporation TV.

De puber moest een formulier ondertekenen waarop stond dat hij de rechtmatige eigenaren van de clips vertegenwoordigde. Na dit gedaan te hebben zouden de clips door YouTube verwijderd worden. Één van de clips, een al ruim 100.000 keer bekeken video over Hillary Clinton, wilde de Australiër ook verwijderen. Toen de eigenaar van deze clip, ABC TV, te horen kreeg dat deze clip werd verwijderd keek het bedrijf erg raar op. ABC TV heeft namelijk totaal geen problemen met de verspreiding van de clips door deze op YouTube te zetten. Zij vinden dat door de verspreiding van de filmpjes op internet zij alleen maar meer aandacht krijgen voor de programma’s.

Nadat YouTube contact opnam met ABC TV vanwege de verwijderde filmpjes, reageerden zij verrast. Zij waren verbaasd dat YouTube zo eenvoudig in de maling genomen kon worden. Vooral gezien het feit dat het formulier waarop de verwijdering van de clips werd geëist op naam stond van een niet bestaand bedrijf Loop Australia, het e-mailadres een Hotmail-account was en de naam van de rechtmatige eigenaar verkeerd gespeld was. Deze naam was geschreven als ‘Australian Broddcasting Corporation’.