Veel internetsites, waaronder Yahoo, werken onderzoek tegen pedofielen tegen, doordat de sites accounts van rechercheurs sluiten, omdat zij zich als kinderen voordoen. Britse rechercheurs zijn boos, maar Yahoo zegt dat het slechts haar eigen voorwaarden handhaaft.

Rechercheurs die belast zijn met pedofiliezaken gebruiken regelmatig valse accounts op sites als MySpace en andere communitysites, om op die manier erachter te komen welke profielen op die sites van pedofielen zijn. Veel sites hebben echter in hun voorwaarden staan dat de informatie in de profielen naar waarheid moet zijn ingevuld en recente en complete informatie moet bevatten. Daarom worden veel accounts van rechercheurs gesloten.

"Iedereen die van onze diensten gebruikmaakt, dus ook mensen die de wet handhaven, moeten zich houden aan onze voorwaarden. Als ze dat niet doen sluiten we hun accounts", aldus Yahoo.
Inspecteur Brian Ward is echter niet blij met deze beslissing. Volgens hem kan de weigering van Yahoo om uitzonderingen te geven aan de politie een onderzoek enorm frustreren. Omdat Yahoo niet wil meewerken maakt de politie daarom zonder met Yahoo te overleggen schuilprofielen aan, maar zodra Yahoo het vermoeden heeft dat deze profielen niet echt zijn sluiten het bedrijf deze ook.

Volgens Ward werken sites als Bebo en MySpace tegenwoordig wel mee aan politie onderzoeken. "Tot ongeveer een half jaar geleden werkten zij ook niet mee, maar de sites kunnen er nu niet meer onder uit. Ze beseffen dat ze er meer aan hebben om met ons mee te werken, dan dat ze ons tegenwerken", aldus Ward.

Overigens is het niet zo dat Yahoo helemaal niets doet aan de bestrijding van pedofilie. De site geeft altijd door als het een mogelijke pedofiel op het spoor is en overhandigd in onderzoeken ook vaak gegevens van accounts. Daarnaast is de site lid van de Internet Watch Foundation, die pedofielen op het internet opspoort.