1 min

Tags in dit artikel

,

Er is een recordbedrag van 1,1 miljoen dollar betaald voor het domein chinese.com. Dit is gebeurd bij een veiling van Sedo, dit is het hoogste bedrag wat hier ooit voor een domein is betaald. Het domein was eerst in Duitse handen, maar is nu in bezit van een onderneming uit Hong Kong.

Er was enorm veel interesse in het domein, het bezoekersaantal op Sedo was meer dan 10 maal zo hoog dan normaal. Er waren bieders uit Engeland, Zwitserland en Amerika, maar mensen ook uit Nieuw-Zeeland, China en Japan boden op het domein. Deze vele biedingen zorgden voor het recordbedrag van 1,1 miljoen US-Dollar, terwijl het startbod 1400 dollar was.

"Door deze verkoop wordt zeker de eigenaren van topdomeinen duidelijk, dat het mogelijk is voor generieke begrippen een koper te vinden, die bereid is een marktconforme prijs te betalen. Momenteel is de veiling gaande van ruim 20 topdomeinen zoals markets.com, europeans.com en chinese.net. Wij zijn benieuwd welke prijzen in deze veiling worden bereikt", zegt Tim Schumacher, bedrijfsleider van Sedo GmbH.

De domeinnaam zal later waarschijnlijk wederom voor een goed bedrag van de hand gaan. In 2007 werden de domeinen chinese.info (27.000 euro) en chinese.biz (72.900 dollar) ook voor goede prijzen verkocht.