1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Canadese overheid is bezorgd over de lancering van de Canadese versie van Google Street View. Deze zou in strijd zijn met de privacywetten van het land.

Privacycommissaris Jennifer Stoddart verklaart dat foto’s van mensen, gebouwen en winkels wellicht de privacy schenden en ze heeft daarom meer informatie aangevraagd bij Google en Immersive Media, het bedrijf dat Google heeft aangesteld om de foto’s te maken.

Google heeft reeds Street View maps uitgegeven voor vele steden in de Verenigde Staten. De plaatjes werden enigszins controversieel bevonden nadat men foto’s begon te zoeken van mensen in interessante situaties. Er zijn zelfs speciale sites hiervoor opgericht, zoals de Street View Gallery.

Stoddart vertelt dat de voorgestelde dienst wellicht de PIPEDA wet schendt, de Personal Information Protection and Electronics Documents Act.

Iedereen met een mobieltje of digitale camera kan tegenwoordig zelf foto’s van straatbeelden maken. Echter is de grootte van de fotocollectie een factor die tot discussie leidt, evenals het permanente aspect van de foto’s. De foto’s leggen de handelingen van mensen vast, iets dat in Amerika de discussie over privacyschending heeft doen oplaaien.