Leerlingen geschorst wegens filmpje op YouTube

Een filmpje op YouTube heeft ervoor gezorgd dat drie leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen één dag geschorst zijn. In het filmpje is te zien hoe vijftien leerlingen via het raam het lokaal verlaten onder de les.

Leerlingen geschorst wegens filmpje op YouTubeDit alles gebeurde onder een les Grieks. Terwijl de lerares wat op het bord aan het noteren was, klommen vijftien leerlingen het lokaal uit via het raam. Één leerling filmde dit en heeft het filmpje daarna op YouTube gezet. Toen de school hier achter kwam heeft het meteen maatregelen getroffen.

De rector heeft drie leerlingen geschorst die hierbij betrokken waren. Hiermee wil de rector laten zien dat de school niet gediend is van dit soort acties. Tevens moet de lerares op een cursus waar ze leert beter orde te houden in de klas. Volgens de rector moeten de drie leerlingen nu eens goed hun daden overdenken op de dag dat ze geschorst zijn. De school wil met deze maatregel laten merken dat het filmen in de klas en het publiceren hiervan verboden is en dat er hard tegen opgetreden wordt.

Het betreffende filmpje was eerst nog verwijderd van YouTube maar is inmiddels hier weer te bekijken

Bron:Nu.nl