Red Hat brengt versie 4.4 van zijn tool voor het beheer van virtuele machines (vm’s) uit, Red Hat Virtualization. Met de update moeten bedrijven makkelijker hun vm’s en hun hybrid cloudstrategie een flinke boost kunnen geven.

Red Hat Virtualization is een tool waarmee beheerders grote omgevingen van vm’s kunnen beheren. De tool draait op het zakelijke Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-besturingssysteem. Hiermee moet de vm-tool een alternatief vormen voor VMware vSphere.

Versie 4.4 voegt ondersteuning toe voor RHEL 8.2. Het gaat hierbij onder meer om prestatieverbeteringen en monitoringsfunctionaliteit voor het identificeren van security- en betrouwbaarheidsproblemen. Gebruikers van Red Hat Virtualization kunnen hiervan profiteren door, wanneer zij de tool in hun omgevingen installeren, het onderliggende RHEL OS te upgraden naar de laatste versie.

Integratie met Red Hat OpenShift

Daarnaast beschikt versie 4.4 nu over een integratie met Kubernetes-orkestratieplatform Red Hat OpenShift. Door een nieuwe integratie kunnen beheerders OpenShift gebruiken om contrainers en traditionele Red Hat Virtualization-aangedreven applicaties centraal te beheren. Dit centrale beheer moet het dagelijkse werk eenvoudiger maken. Hiermee biedt het dus dezelfde functionaliteit die ook het dominante VMware vSphere biedt, zo stelt Red Hat.

Meer monitoring

Verder beidt de laatste versie van Red Hat Virtualization een extra monitoringset. Hiervoor zijn nieuwe dasboards ontwikkeld die inzicht geven in de Data Warehouse (DWH)-omgeving op het gebied van prestaties en capaciteit van alle kritische applicaties en data. Dit biedt vervolgens meer analytische gegevens over welke workloads aandacht nodig hebben en wanneer nieuwe hardware moet worden toegevoegd.

Tip: Red Hat voelt zich onoverwinnelijk met OpenShift onder vleugel IBM