Crysis is een first person shooter waar veel mensen op zitten te wachten. Ze moeten nog even wachten tot zestien november, maar de systeemeisen zijn al wel bekendgemaakt.

Op een persevenement in Frankfurt heeft Electronic Arts de systeemeisen van Crysis bekend gemaakt en deze zijn redelijk hoog.

Minimale systeemeisen Aanbevolen systeemeisen
2,8 GHz single core processor 2,2 GHz dual core processor
1024 MB RAM 2048 MB RAM
256 MB videokaart (NVIDIA GeForce 6800GT/ATi Radeon 9800Pro of beter) 640 MB NVIDIA GeForce 8800GTS of vergelijkbaar
12 GB harde schijfruimte 12 GB harde schijfruimte
Geluidskaart Geluidskaart
Muis, toetsenbord Muis, toetsenbord
Windows XP/Vista Windows Vista
DirectX 9.0c DirectX 10

Crysis is een shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie en de Noord-Koreanen. Daarnaast kent Crysis ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je ditmaal een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en nanosuit helemaal customizen met onder andere nieuwe gadgets zoals speed, cloak, armor en strenght.

De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. Crysis kent ongelooflijk veel details en laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie en doorbrekende zonnestralen zien.