min

Tags in dit artikel

eBay heeft een nieuwe feature gelanceerd op haar website. Het gaat om een virtuele ontmoetingsplek waar gebruikers dichter tot elkaar kunnen kopen. Hiermee wil eBay een gemeenschapsgevoel creëren.

De ontmoetingsplek heet ‘eBay Neighborhoods’ en kan gebruikt worden om feedback, recensies, foto’s en tips op te plaatsen. Ebay heeft al een forum waar gebruikers met elkaar kunnen discussieren, maar wil met ‘eBay Neighborhoods’ het gemeenschapsgevoel versterken.

Op de ‘eBay Neighborhoods’ kunnen gebruikers zich aanmelden als ‘neighbor’ en zich voege bij bepaalde groepen. Denk hierbij aan groepen zoals stripboeken, films of muziek. Er zijn nu al meer dan 600 groepen aangemaakt. Iedereen die zich als ‘neighbor’ heeft aangemeld kan een nieuwe groep aanvragen. Als men zich aanmeld bij een groep krijgt deze een ‘My Neighborhoods’-functie op zijn of haar ‘My eBay’-sectie.

Ebay heeft hiervoor al meerdere andere features vrijgegeven. Zo is al eerder de checkout gebruikersvriendelijker gemaakt en is er een 1-klik biedingssysteem geïntroduceerd. Nu kan dus ook ‘eBay Neighborhoods’ toegevoegd worden aan dit rijtje.