EBay heeft de tweetalige Belgische online vraag en aanbodsite 2dehands.be overgenomen, welke ook bereikbaar is onder het Franstalige domein 2ememain.be. De websites blijven bestaan en krijgen eenzelfde soort rol als Marktplaats.nl heeft binnen de eBay-organisatie. EBay doet de overname omdat het beter lokaal aanwezig wil zijn in België.

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid is niet bekendgemaakt. Wel is bekendgemaakt dat de websites komen te vallen onder de eBay Classifieds Group, waar ook Marktplaats onder valt, ook zullen de websites gewoon gratis blijven. De websites kunnen echter wel gaan profiteren van de uitgebreide innovatieve technologieën waarover eBay beschikt, te denken aan bijvoorbeeld de betaaldienst Paypal.

EBay doet de overname om beter lokaal aanwezig te zijn in België, de websites zullen dan ook onderhouden worden door een lokaal team da bekend is met de Belgische markt en de wensen van de Belgische consument. Of het huidige personeel meegaat naar eBay of dat er een nieuw lokaal team wordt gevormd is niet duidelijk.

EBay is met de Classifieds Group nu actief in 25 landen en meer dan 1000 steden.