1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Aankomende zondag kunnen Wii-bezitters alweer een nieuw kanaal verwachten. Het op de E3 aangekondigde Check Mii Out kanaal krijgt dan eindelijk het levenslicht te zien.

In het nieuwe kanaal kunnen Wii-bezitters hun zelfgemaakte Mii-personages aan de rest van de wereld tonen en ook die van anderen bekijken. Wanneer deze in de smaak valt kunnen gebruikers het Mii poppetje downloaden om er zelf mee aan de slag te gaan. Het uitwisselen van de Mii poppetjes gebeurt allemaal in het zogenaamde Posting Plaza. Gebruikers kunnen tevens middels een zoekfunctie naar specifieke Mii-personages gaan zoeken. Nintendo houdt daarnaast een lijst bij met de 1000 populairste Mii-creaties die online zijn gezet.

Om het kanaal voor gebruikers interessanter te maken gaat Nintendo challenges organiseren, er wordt dan een opdracht gegeven om een persoon na te maken, denk bijvoorbeeld aan beroemdheden als Michael Jackson en Neo. Bezoekers kunnen dan vervolgens stemmen welke Mii creatie zij het beste vinden. Of er voor de winnaar een klein presentje tegenover staat is nog niet helemaal duidelijk.

Het kanaal is vooralsnog alleen door Nintendo of America aangekondigd, maar verwacht wordt dat de Europeanen het Check Mii Out-kanaal ook aankomende zondag kunnen downloaden.