min

Tags in dit artikel

, , , ,

Windows XP is de grootste concurrent voor Microsofts nieuwste besturingssysteem Windows Vista. Microsoft maakt zich geen zorgen over bijvoorbeeld Apple’s Mac OS X.

Forrester Research heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van besturingssystemen. Daaruit blijkt dat de release van Windows Vista ervoor heeft gezorgd dat meer bedrijven XP zijn gaan gebruiken. Benjamin Gray, analist bij Forrester Research, zegt hierover: "Het grote nieuws is niet dat 32 procent van de onderzochte bedrijven zegt dat het tegen het eind van volgend jaar Vista gaat gebruiken, maar dat veel bedrijven uitkijken naar SP3 voor Windows XP,"

Naar verwachting zal zeventien procent van de bedrijven in 2009 of 2010 overstappen op Windows Vista, tot die tijd blijven ze gebruik maken van het ‘oude’ Windows XP. Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van Windows XP groeide met zeventien procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal gebruikt 84 procent van de bedrijven nog Windows XP.

Die 84 procent zit dus ook niet bepaald te wachten op Service Pack 1 voor Windows Vista, maar zijn meer geïnteresseerd in Service Pack 3 voor Windows XP.