1 min

Tags in dit artikel

, , ,

YouTube gaat de komende maanden filmpjes aanbieden van hogere kwaliteit, maar niet in High Definition (HD). Dat heeft mede-oprichter Steve Chen gezegd.

De reden dat de filmpjes niet in HD-kwaliteit worden is dat het laden dan voor de meeste internetgebruikers lang gaat duren. Volgens Steve Chen is de eerste prioriteit van YouTube om ervoor te zorgen dat iedereen overal en op elk apparaat de filmpjes kan bekijken. Hij denkt ook niet dat YouTube in de nabije toekomst over gaat stappen op HD-kwaliteit video als de snelheid van de meeste breedbandabonnementen niet verhoogd wordt. Volgens Steve Chen slaan sommige filmpjes nergens op en zijn ze gemaakt door enthousiaste amateur-filmers.

Andere online videodiensten, zoals Vimeo, hebben al wél filmpjes in HD-kwaliteit. Vimeo wil hiermee marktleider YouTube verslaan.

Jakob Lodwick, de oprichter van Vimeo, zegt: "YouTube is een ongeoorloofde organisatie die gebouwd is op zelfvernietigende filosofie, want als je de maker van een filmpje bent dan geven de mensen niets om je."