2min

Tags in dit artikel

, ,

De 3,9 miljoen klanten van Ziggo hebben nu toegang tot een volledig digitaal TV-aanbod. Het analoge televisiesignaal wordt helemaal niet meer gebruikt. Ziggo biedt al veel langer digitale televisie. Voor het eerst is nu alles in zijn geheel digitaal en wordt afscheid genomen van analoog.

Ziggo heeft dit in fases aangepakt per regio, naar verluidt om te zorgen dat klanten de beste kijkervaring hebben. Die omschakeling begon in 2018 en is nu afgerond. Iedereen die nog analoog televisie keek heeft ondersteuning gehad van Ziggo om te wennen aan het tijdperk van digitale televisie, is het verhaal. Zo zijn er onder andere extra servicepunten in het leven geroepen. Daarnaast was er hulp aan huis voor mensen die moeite hadden met de omschakeling.

Ziggo

De omschakeling van analoog naar digitaal komt met de nodige voordelen. Zo hebben klanten er extra zenders bijgekregen, zoals toegang tot alle regionale zenders (ongeacht in welke regio je woont) en sportzender Ziggo Sport. Hierop kunnen mensen formule 1 kijken, maar ook Champions League en andere voetbalcompetities. Ziggo heeft met de omschakeling geen aanpassing gedaan in het abonnementsgeld. Dit is ongeacht de extra zenders hetzelfde gebleven.

Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo zegt: “Door analoge televisie volledig om te schakelen naar digitale televisie creëren we ruimte op ons Giganet om klaar te zijn voor de toekomst. Ziggo gaat door met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Zo waarborgen we de digitale voorsprong van Nederland. Wij willen een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ aan kunnen bieden. Hierbij sluiten mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aan. Zo kunnen onze klanten ongestoord gebruik maken van digitale toepassingen.”

Ondertussen ligt Ziggo ook onder vuur, omdat het alleen Formule 1 biedt in een goede beeldkwaliteit voor mensen die een duurder televisiekastje afnemen van het bedrijf. Het doet echter ook positieve dingen, zoals het verhogen van de internetsnelheid.