1 min

Tags in dit artikel

Het politiekorps van Hollands Midden heeft de primeur met een eigen YouTube-kanaal. Eerder was al op Techzine te lezen dat de politie gebruik maakte van YouTube door middel van het tonen van opsporingsberichten.

De makkelijkste manier om mensen te bereiken is niet meer de TV of de radio, maar het internet. Dit moet het politiekorps van Hollands Midden ook gedacht hebben toen deze een eigen YouTube-kanaal begon.

In tegenstelling tot wat de politie eerder al deed, zullen er op het kanaal niet alleen opsporingsberichten te vinden zijn. Het hoofddoel van het kanaal is volgens het korps het beginnen van een discussie over allerlei onderwerpen. Zo staat er een filmpje online van een motorrijder te zien die veel te hard rijdt. Het korps wil hiermee aantonen wat voor gevaar er ontstaat door zulke overtredingen. Ook worden er filmpjes getoond hoe het er op een normale werkdag aan toe gaat, zodat de mensen een realistisch beeld krijgen van het werk wat er door ze gedaan wordt.

Er is nadrukkelijk gekozen voor het toestaan van reacties. Hiermee hoopt het korps dat er discussies gestart gaan worden zodat men bewust wordt van sommige gevaren.