1 min

Tags in dit artikel

, ,

China kent nu ongeveer 210 miljoen internetaansluitingen. Volgens analisten is dit cijfer gestegen met 53 procent ten opzichte van vorig jaar. Als het zo doorgaat, kan China dit jaar nog de eerste plaats innemen op de lijst van landen met meeste internetaansluitingen.

Vorig jaar stond de teller nog op 137 miljoen aansluitingen. Dit jaar is dat aantal dus radicaal gestegen, ongeveer 53 procent meer aansluitingen dan vorig jaar. Dit constateert Het Internet Netwerk Informatie Centrum van de Chinese overheid. "Dit jaar zijn er in China vijftig miljoen minder mensen online dan in de VS, en daarmee is het land tweede wereldwijd. We voorspellen dat (China) nog in 2008 de meeste mensen online zal hebben", aldus het netwerk op haar site.

Het US Census Bureau bureau houdt in de Verenigde Staten bij hoeveel aansluitingen er zijn. Cijfers voor dit jaar zijn nog niet bekend, die van vorig jaar zijn 218 miljoen aansluitingen op 310 miljoen inwoners. China is en blijft een communistisch land. Ondanks dat de overheid internet voor zakelijke en educatieve doeleinden alleen maar aanmoedigt, probeert diezelfde overheid porno en anticommunistisch materiaal te blokkeren.