In de eerste helft van 2006 heeft China een grote inhaalsprong gemaakt op de Verenigde Staten wat betreft de internetpopulatie. Echter is deze groei nog lang niet over en blijft de Chinese populatie maar doorgroeien.

De groei van online gebruikers in de eerste zes maanden van 2007 is gelijk met de groei die China meegemaakt heeft in het gehele jaar 2006. In totaal zijn er meer dan 25 miljoen mensen in China bij gekomen die nu op het net surfen. De groei van gebruikers is gemeten tussen 1 januari en 30 juni 2007.

Het overheidsbedrijf China Internet Network Information Center liet weten dat dit het aantal internet gebruikers in het land heeft gebracht naar een aantal van dik 162 miljoen gebruikers.
Van deze gebruikers surfen ongeveer 122 miljoen op een breedbandverbinding en browsen ongeveer 44 miljoen gebruikers het web met hun mobiele telefoons, ook al is dit niet hun enige vorm waarmee zij op het net te vinden zijn.

Door deze grote stijging heeft China op dit moment de tweede grootste internet populatie, vlak achter de Verenigde Staten welke ongeveer 211 miljoen gebruikers hebben.