1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een van Linux’ voormannen, Ted Ts’o, hoofd strategie bij de Linux Foundation, gebruikt naar eigen zeggen al jaren geen firewall. Toch vindt hij dat dit niet voor iedereen is weggelegd, aangezien hij meer weet dan de doorsnee gebruiker.

Ts’o raadt de gemiddelde gebruiker aan de standaardfirewall van Linux te gebruiken, aangezien deze meer dan voldoende zou moeten zijn. Verder waarschuwt Ts’o wel voor het gebruik van een draadloze router of OpenOffice.org. Die laatste lijkt zodanig veel op Microsoft Office, dat alleen al het openen van een document voldoende is om besmet te raken.

Ook Andrew Morton, één van de mensen die meehielp aan het bouwen van de Linux-kernel, gebruikt geen firewall op zijn Linux-computer. "Ik ben lui. Ik ga ervan uit dat mijn Netgear-router geen bugs heeft, en de rest achter de router is out-of-the-box-distrocode, waarbij verschillende beveiligingsmaatregelen zijn uitgeschakeld zodra ze me beginnen te irriteren."

Linux’ nummer één, Linus Torvalds, is voorzichtiger. Hij claimt dat hij werkt met verschillende firewalls en strenge restricties. "Mijn firewallregels zijn behoorlijk streng. Ik laat niets binnen, zelfs niet SSH als ik op reis ben. Ik kan gewoon niet op mijn normale machines inloggen. En ik luister niet naar SMTP. Ik gebruik fetchmail om het van een externe machine te krijgen, en op die externe server draaien er spamfilters."