1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Wii kan voorlopig niet meer stuk, de innovatieve spelcomputer van Nintendo heeft wederom positief het nieuws gehaald. De Britse regering heeft openlijk hun steun gegeven voor Wii’s op scholen.

De Britse Ministerie van Volksgezondheid, heeft zijn goedkeuring gegeven voor het initiatief om de Nintendo Wii op scholen te gebruiken. Afgelopen zondag berichtte de Britse krant The Independant al dat een vijftal scholen in Worcestershire de proefperiode met de Wii met succes hebben doorlopen. Zo namen leerlingen die normaal gesproken niet veel aan beweging doen met plezier deel aan de nieuwe activiteit.

Volgens een rapport van een Britse medische tijdschrift schijn de Wii in vergelijking met andere consoles, voor een betere conditie zorgt. Opmerkelijk is dat een eerdere onderzoek uitwees dat het spelen van de Wii niet eens in de buurt kwam van echt sporten. Wat er dus van waar is moet dus nog maar blijken. De Britse regering heeft in ieder geval hun steun geuit voor dit project en wilt de Wii daarom dus ook landelijk in gaan voeren op scholen.