De grote platenmaatschappijen zijn er nog sceptisch over, maar Limewire heeft de eerder aangekondigde muziekwinkel officieel opengesteld.

Limewire liet een paar maanden geleden al weten bezig te zijn met het idee om legale muziek te gaan verkopen via een website en dienst. Deze dienst is er nu gekomen. Het is vrij opmerkelijk dat Limewire een dergelijke dienst opent, aangezien het P2P-programma vooral bekend staat om de illegale downloads. De website verkeert echter nog wel in bèta-status.

Het voordeel van de winkel van Limewire is de DRM-vrije muziek. De muziek kan dus ook op mp3-spelers afgespeeld worden. De winkel biedt echter nog maar vijfhonderdduizend liedjes aan, omdat de grote platenmaatschappijen niet in zee durven te gaan met Limewire. Een ander nadeel is de slechte kwaliteit, de liedjes hebben een bitrate van 256kbps. Men betaalt voor één liedje ongeveer negenennegentig dollarcent.

Omdat de dienst nog in bèta-stadium is, is er besloten de site alleen open te gooien voor Amerikaanse klanten. Men kan abonnementen afsluiten bij Limewire, tien dollar voor vijfentwintig liedjes, twintig dollar voor vijfenzeventig liedjes.