De muziekindustrie weet niet van ophouden, nadat onlangs Kazaa eraan moest geloven vestigen verschillende platenmaatschappijen de ogen op Limewire. De makers van het programma zijn aangeklaagd omdat het mogelijk zou zijn illegale bestanden ermee uit te wisselen.

Universal Music, Sony BMG, EMI en Warner Music, de vier aanklagers eisen voor elke overtreding een schadevergoeding van maar liefst 150.000 dollar. Hiermee hopen de maatschappijen de schendingen van het auteursrecht via het programma te stoppen. Ze hebben naar eigen zeggen een goede kans, het Amerikaanse Hooggerechtshof gaf namelijk aan dat tegen de schending van het auteursrecht stappen ondernomen kunnen worden.

Limewire is redelijk lang uit het vizier gebleven. Eerder werd ook Napster en het Edonkey netwerk aangeklaagd. De muziekindustrie en beschermers van het auteursrecht als Brein proberen er dan ook alles aan te doen om de uitwisselingsprogramma´s te stoppen. Vorige week zijn de makers van Kazaa ook tot een overeenkomst gekomen. Door een vergoeding van 100 miljoen dollar en het toepassen van illegale filters op de software is de muziekindustrie tevreden.