1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe heeft deze week een publieke bètaversie van Photoshop Express online gezet. Photoshop Express is de gratis variant van het populaire Photoshop.

Met Photoshop Express is het mogelijk om online foto’s te bewerken, te delen en op te slaan. De bewerkingsmogelijkheden zijn gekozen uit eerdere versies van Photoshop, maar dan in vereenvoudigde vorm. Volgens Adobe is Photoshop Express bedoeld voor iedereen die digitale foto’s maakt onder het motto "Simple, Fun and Accessible".

Op het eerste gezicht is Photoshop Express inderdaad simpel. Maar toch biedt het pakket handige bewerkingsopties en het is ook nog eens snel in het gebruik. Alleen Adobe Flash is nodig om van Photoshop Express gebruik te maken, maar dit is op veel computers wel aanwezig, zo niet is het gratis te downloaden vanaf de site van Adobe.

Photoshop Express is direct te gebruiken, alleen een eenmalige inschrijving is vereist om foto’s te kunnen uploaden. Als dank voor inschrijving ontvang je 2GB aan opslagruimte.

Adobe geeft aan dat het mogelijk is dat gebruikers buiten de Verenigde Staten last kunnen krijgen van vetraging. In de toekomst zal Adobe extra servers inzetten op andere continenten, maar vooralsnog is de snelheid in orde.