1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel werkt aan een plugin dat informatie van verschillende webapplicaties kan combineren. De plugin moet als alles goed gaat later deze maand levenslicht zien.

Intel onthult de plugin officieel morgen tijdens het Intel Developers Forum. Toch is er al een voorproefje geweest, Intel wees hierbij op het koppelen van Facebook vrienden met bijvoorbeeld Google Maps. "De Mash Maker doet ook suggesties voor mash-ups aan de hand van wat je al hebt gedaan", aldus Andrew Chien, directeur van Intel Research.

Dergelijke koppelingen zijn niet uniek, Hyves koppelt bijvoorbeeld de woonlocatie van vrienden met Google Maps, evenals Funda die de aangeboden huizen op Google Maps weergeeft. Het ontwikkelen van een dergelijke Mash-up kan echter al snel een maand duren, zegt Intel. Met de nieuwe plugin moet dit een stuk sneller gaan, belooft Intel.

Op het laatste Intel Developers Forum werd de plugin al aangekondigd. De versie was toen voor server-side-scripting, de huidige versie is voor client-side. Men moet de uitbreiding kunnen downloaden voor Internet Explorer en Firefox. Er wordt tevens een API gelanceerd welke open is en uit te breiden valt.