1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De website Uptrends.com heeft een onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van websites, zoals Hyves en MySpace. Over een periode van een maand zijn 22 van deze sociale netwerken in de gaten gehouden en dit deed men door de bereikbaarheid van de websites om de vijf minuten te meten. Hieruit is gebleken dat de helft ongeveer constant online is.

Van de 22 websites waren er vier websites die een uptime hadden van 99,9 procent. Ook waren er websites die constant online waren, want uit het onderzoek blijkt dat er elf websites zijn die een uptime hadden van 100 procent.

Hyves werd ook bezocht en behoorde tot de zeven websites die een uptime hadden die lager was dan 99,9 procent. Hyves had namelijk een bereikbaarheid van 99,3 procent en behoorde dus tot één van de websites die de slechtste bereikbaarheid hadden. Daarmee is de bereikbaarheid van Hyves ten opzichte van MySpace ook slechter, want MySpace haalde een bereikbaarheid van 99,9 procent.

Blackplanet.com, een website die ook in Nederland actief is, had de slechtste uptime. De website was in de afgelopen maand namelijk in totaal twintig uur lang niet te bereiken. Als we dan gaan kijken naar het percentage, dan zien we dat Blackplanet.com een uptime had van 97,2 procent.