min

Tags in dit artikel

, , ,

Testers van de derde update voor Mac OS X Leopard melden dat Time Machine sinds de laatste testbuild (9D29) een extra optie heeft voor back-ups met notebooks.

De optie voorziet daarin dat de in Leopard ingebouwde back-up-software Time Machine ook functioneel blijft wanneer een laptop de accu als krachtbron gebruikt. Momenteel is het zo dat de back-up afgebroken wordt als het stroomsnoer van de laptop losgekoppeld wordt. De procedure zet zich automatisch voort wanneer het stroomsnoer weer aangekoppeld wordt.

In de nieuwe Leopard-update kunnen gebruikers naar verluidt zelf aangeven of zij van deze nieuwe functionaliteit gebruik willen maken. Standaard staat deze uitgeschakeld en loopt daarmee gelijk met de huidige werking van Time Machine. De gebruiker kan de functionaliteit inschakelen in het Opties-menu van Time Machine in de Systeemvoorkeuren.

[b]Time Machine-optie voor back-uppen zonder stroom. (klik voor grotere versie)[/b]

Apple voorzag haar testcommunity afgelopen donderdag van een nieuwe verse testbuild, die het buildnummer 9D29 meekreeg. De bijgevoegde seednotes melden wederom geen bekende problemen. Wel werden er een viertal nieuwe bugfixes aan de lijst toegevoegd en daarmee komt de tussenstand uit op 215 bugfixes.

Wanneer de update uiteindelijk in de Software-update van Leopard-gebruikers zal verschijnen is niet bekend. Aanvankelijk leek vorige week één tot twee weken het meest waarschijnlijk, maar naar verluidt heeft ook de laatste build, evenals enkele voorgaande builds, nog met ernstige stabiliteitsproblemen te kampen, die een zeer spoedige release blokkeren.